Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Πώς να πιάσεις τον Ταύρο




από τα κέρατα χωρίς να τον σκοτώσεις,  σε ταυροκαθάψια και μόνο.
    Ένας από τους  Άθλους του Ηρακλή  αναφέρεται στον  Ταύρο της Κρήτης. Με εντολή του Ευρυσθέα, ο Ηρακλής τον  συλλαμβάνει και μετά τον αφήνει, ελεύθερο στου  Μαραθώνα, τη γη.
Τι αντιπροσωπεύει ο Ταύρος και ο Άθλος αυτός;
Ότι και ο Ταύρος. Την γήινη ενέργεια, τη ζωτική δύναμη, την ευδαιμονία, την παροχή τροφής, την καλλιέργεια πνεύματος και γης.
Δεν είναι σοφό να σκοτώσεις τον Ταύρο σε μια έλλειψη, σε μια ανέχεια και στερημένη ζωή, αλλά δεν είναι συνετό, να τον αφήσεις ανεξέλεγκτο, σε μια τρυφηλότητα,  νωχέλεια, μαλθακότητα, σε μια υπερβολή.
Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να βρεις και να ορίσεις το σημείο της δύναμης σου πάνω στη γη. Αυτό θα είναι  ένας τόπος που θα  μπορείς να ξεκουράζεσαι, να ανακτάς τις δυνάμεις σου, να διαλογίζεσαι και να αφουγκράζεσαι τον  εσωτερικό σου εαυτό. Όσο πιο ήσυχο, τόσο πιο καλό. Δεν θα είναι εύκολο να το βρεις, αλλά αξίζει να προσπαθήσεις γιατί  είναι απαραίτητο, δεν θα μπορείς  να στεριώσεις τίποτα, αν δεν τόχεις βρει,  αυτό. Από τη στιγμή που το καταφέρεις, μπορείς να επιστρέφεις και νοερώς όποτε το χρειάζεσαι επαρκώς.
Το δεύτερο  πράγμα, είναι να βρεις ένα σημείο στο σώμα σου που να συγκεντρώνεσαι και να σταθεροποιείσαι.
Το τρίτο, είναι να βρεις ένα σκοπό στο χώρο τον ιδεατό, όσο πιο αφηρημένο τόσο πιο αποτελεσματικό, να μην εγκλωβιστείς δηλ. σε κάτι πολύ εγωιστικό και πολύ προσωπικό.
Θα επανέλθουμε σε αυτό…
Η γεύση πρέπει να ικανοποιείται, είναι κάτι πολύ βασικό, αλλά η λαιμαργία να αποφεύγεται, τα πολλά τραπέζια και το πολύ φαγητό.
 Η τροφή, λίγη και  καλής ποιότητας, αναλόγως με την ηλικία, τον σωματέτυπο, τις  φυσικές και πνευματικές δραστηριότητες, να σηκώνεσαι από το τραπέζι με το στομάχι μισογεμάτο, όχι μπουκωμένο και φουσκωτό. Οι δίαιτες θέλουν προσοχή, και ανήκουν σε μια  αντίληψη μικροαστική. Το να κάνεις εσύ δίαιτα σε ένα κόσμο που πεινά δεν είναι πράξη, πολύ  πνευματική. Και η νηστεία, λογική, όταν  την χρειάζεται ως πράξη αποτοξίνωσης και αν έχεις φάει και έχεις πιει του σκασμού και όχι σαν αφιέρωση σε κάποιο θεό, που ουδόλως το λογαριάζει αυτό.
Το κρέας, με μέτρο και φειδώ. Δεν χρειάζεται να το καταργήσεις και να μιμηθείς τους αυτότροφους παραγωγούς  οργανισμούς, γιατί δεν ανήκεις σε αυτή την τροφική αλυσίδα, ειδικά αν η ομάδα αίματος σου είναι Ο. Αν ταΐζεις την γατούλα σου,  μόνο χόρτα για να γίνει φυτοφάγος, θα την σκοτώσεις, δεν πρόκειται να το συνηθίσει αυτό. Γιατί  έχει σωλήνα πεπτικό διαφορετικό από τα φυτοφάγα ζώα.Τα βόδια και  ιδίως τις αγελάδες μόνο χόρτα τα τις  ταΐζεις για να μη γίνουν τρελές.
Πολλοί φυτοφάγοι,  διάσημα  βαμπίρ και ζωόφιλοι, αναπληρώνουν τις πρωτεΐνες μέσω της ενεργειακής κλοπής  της ανθρώπινης  ενέργειας.
 Να είσαι προσεκτικός σε αυτό.
Η γείωση είναι απαραίτητη και να περπατάς ξυπόλητος συχνά στη γη, να πατάς χώμα, βράχο πέτρα  με πέλματα γυμνά είναι μια άσκηση πολύ θεραπευτική. Τα παπούτσια με τακούνια ψηλά καταστρέφουν την γυναικεία υγεία και όχι μόνο τα πόδια, από τα πεδία τα αιθερικά. Μη θυσιάζεις την αρμονία και την καλή ροή της ενέργειας  για χάρη ενός  σεξιστικού φετιχισμού, θα το πληρώσεις αυτό,  σε όλο τον οργανισμό.
Σκέψου ποιος προωθεί τις ψηλοτάκουνες γόβες και σε τι εξυπηρετεί  αυτό. Οι ψηλές γυναίκες δεν τις χρειάζονται και οι κοντές, είναι σαν κλόουν με τόσο ψηλά  τακούνια, χάνουν την επαφή με τη γη και γίνονται έρμαια του κάθε καταδυναστευτή και αντικείμενο ενός σεξιστή.
Η καλλιέργεια του πνεύματος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και πράξη σημαντική. Το μυαλό πρέπει να καλλιεργείται πολυπλεύρως και να μη προσκολλάται σε καμία, εμμονή.
Μη συγχέεις το πνεύμα με τον θεό και ειδικά, τον προσωπικό, ούτε η πίστη σου έχει καμία σημασία, όσο και αν σου φαίνεται σκληρό.
Η πίστη σου και τα συναισθήματά σου είναι γιατί σε βολεύουν και νομίζεις ότι με αυτά  μπορείς να εξαγοράσεις ανθρώπους και θεό.
Γιατί είσαι φοβερά ιδιοτελής και χυδαίος υλιστής και κόβεις και ράβεις τον θεό χωρίς τον πνεύμα του, όπως και όσο νομίζεις μπορείς να επωφεληθείς.
Μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις, αρκεί να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά δεν μπορείς να είσαι τόσο υποκριτής και το κυριότερο θα πρέπει να ζεις σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις  για να είσαι συνεπής.
Συνεπώς, δεν  μπορείς να δηλώνεις πιστός σε μια θρησκεία και μια ιδεολογία  χωρίς να  ζεις σύμφωνα με αυτή. Ούτε να μιλάς ατέλειωτα για αυτή και να  μη μπορείς να δώσεις ένα προσωπικό παράδειγμα, ποτέ, καθώς είσαι  τελείως αναξιόπιστος   "πιστός".
Αν πιστεύεις σε ένα θεό σεμνό, να είσαι σεμνός. Αν ο θεός σου είναι αθλητικός να γυμνάζεσαι, αν ο θεός σου είναι  διεθνιστής, δεν μπορείς να μιλάς για  πατριωτισμό και εθνικισμό. Αν ο θεός σου είναι της μη βίας, δεν μπορείς να την χρησιμοποιείς. Αν δεν έπιασε ποτέ του  όπλο,  δεν  μπορείς να το κρατήσεις και εσύ.
Αν είναι πτωχός δεν μπορείς εσύ να έχεις  λογαριασμό φουσκωμένο. Αν ο θεός σου δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν μπορείς εσύ να κάνεις γάμους σε πολυτέλεια περισσή. Ούτε να ανεβάζεις φωτογραφίες  με σκάφη και φουσκωτό και να νομίζεις πως είσαι πιστός. Δούλος, του συστήματος, είσαι απλώς.



 Και αυτό το σύστημα σε έχει κλείσει σε μια φυλακή, όπου εσύ παπαγαλίζεις δόγματα και θεωρίες σε βάση ανισόρροπα υλιστική ή ανεδαφικά πνευματική, γραπωμένος από  δομές και  αλυσίδες.
Για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει, να αλλάξεις και εσύ, έστω και στο ελάχιστον, για αρχή.
Για να αλλάξεις, πρέπει να σκέφτεσαι με όρους ενέργειας και όχι με όρους   του συστήματος,  τότε θα  αρχίσεις και να την βλέπεις. Όταν θα αρχίσεις να  "βλέπεις" θα καταλάβεις πως στον κόσμο της ενέργειας δεν χωράνε ψέματα, ούτε μπορεί κανείς να σου πει αλλά, ούτε και  εσύ μπορεί να πεις.
Γιατί η ενέργεια είναι ενέργεια, ή υπάρχει ή δεν υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να προσποιηθεί για κάτι που έχει ή δεν έχει.
Δεν  μπορείς να σωθείς κλέβοντας ενέργεια, γιατί οι μαύρες τρύπες που έχεις στο σώμα σου μεγαλώνουν και αυτό το πιθάρι δεν γεμίζει ποτέ. Ό,τι κλέβεις είναι προσωρινό και μετά πεινασμένος, ξανά  θα ξαναψάχνεις για φαγητό. Δεν χορταίνεις  ποτέ λεφτά, χρήματα, εξουσία, σπίτια, οικόπεδα, αυτοκίνητα,  γιατί είσαι  ζώον  υλιστικό.
Χρησιμοποιείς τον έρωτα, την πιο ιερή πράξη του ανθρώπου, ως  ένστικτο βασικό, με τρόπο χυδαίο και  εξευτελιστικό. Τον  αγοράζεις και τον πουλάς γιατί όλα για σένα έχουν μια τιμή,  εσύ όμως δεν έχεις ούτε αξιοπρέπεια, ούτε αυτογνωσία, ούτε μέτρο, ούτε ΤΙΜΗ.
Τα προβλήματα της έλλειψης ή της περίσσειας ταυρίσιας ενέργειας είναι  πολλά, μαζί με   τα ελαττώματα,  τα φριχτά.
Ξεκίνα από τα πρωταρχικά και πολέμησε την λαιμαργία, τη λαγνεία, την φιλαυτία, τη μαλθακότητα, την αδράνεια,  τον ζωώδη σεξισμό, την αποθησαύριση, την ανεδαφική πνευματικότητα, τον  ανορθολογιστικό υλισμό, όπου το βρεις, μέσα και έξω σου με τρόπο ορθό.
Για να το κάνεις αυτό, πάτησε  γερά στο γήινο σημείο του τόπου της δύναμης σου, μετά στερέωσε το τόξο στο αιθερικό σημείο της προτίμησης σου.
Κατόπιν λύγισε τη σκέψη , ένωσε το τόξο με την χορδή και τόξευσε στον λαιμό του Αντίνοου.
Θα τον  ξαπλώσεις  καταγής, και θα πάρεις το κέντρο των αποφάσεων στα χέρια σου και, τον Ταύρο, ζωντανό από τα κέρατα.
Να θυμάσαι πως το δεύτερο σημείο πρέπει να ορισθεί εκτός της κοινωνικής διαμόρφωσης για να είναι αποτελεσματικό. Εντός της κοινωνικής διαμόρφωσης, απλώς κάνεις φιγούρες στον καθρέφτη της αυτοανάκλασης σου.
Να μελετήσεις προσεκτικά το παραμύθι, ο μάγος του Οζ( για αρχαρίους) και τις ραψωδίες Ββ και Ξξ για να χρησιμοποιείς το άροτρο με τρόπο επιτυχή( για προχωρημένους).
Καλή επιτυχία σε αυτό τον Άθλο του Ηρακλή και ταχύτατα να φύγεις και από των Λωτοφάγων, το νησί. Ο Οδυσσέας ανελέητα, θα σε σύρει  από εκεί,  πιασμένο, από το ( ευήκοο ) αυτί.


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου