Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Πως αντιμετωπίζονται οι Σειρήνες

Σειρήνες κατάρτι
Ποιο είναι το κατάρτι;

Οι Σειρήνες, είναι μία παγίδα για τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, μετά κάθοδο στον Άδη.
Με τη βοήθεια της Κίρκης  και τις συμβουλές της, ο Οδυσσέας δένεται στο ιστίο κατάρτι του πλοίου και βουλώνει με κερί, τα αυτιά των συντρόφων του.
Ο πολυμήχανος θέλει να ακούσει το τραγούδι τους, για να ξέρει τι λένε, αλλά έχει προνοήσει και έχει δεθεί σφιχτά  με σταθερό σχοινί σε ξύλο στερεό και στοιχείο νερό μεταβλητό.
Τι λένε οι Σειρήνες και που απευθύνονται;
Οι Σειρήνες, είναι η προπαγάνδα  της θρησκευτικής και κομματικής εξουσίας και απευθύνονται σε ένα συναίσθημα και νοσηρό θυμικό νερό, με τις κραυγαλέες επιχορηγούμενες διαφημίσεις τους, σε φράσεις "κλισέ".
Είναι αδύνατο να κάνει κανείς διάλογο μαζί τους και είναι περιττό. Το καλύτερο είναι να μην τους ακούει καθόλου και πάντα  να είναι δεμένος, σε κατάρτι σταθερό και πλοίο του νου γερό.
Ποιο είναι αυτό και που το βρίσκει ο Οδυσσέας;
Αν προσέξουμε την Οδύσσεια και την ραψωδία μ, μας  το εξηγεί. Ο Οδυσσέας  χρησιμοποιεί της Κίρκης, την συμβουλή. Εφ΄ όσον η Κίρκη αντιπροσωπεύει την σεξουαλική ενέργεια και την σωστή χρήση της, ο Οδυσσέας που ποτέ, δεν έγινε γουρούνι, παρ΄όλο που πλαγιάζει με την θεά του σεξ, μαθαίνει να χρησιμοποιεί σωστά την σεξουαλική ενέργεια του Πλούτωνα Άδη, τη φωτιά. Αποφεύγει την πορνεία, τις πορνογραφικές σελίδες, τα πορνό που καταστρέφουν το ανθρώπινο μυαλό και δημιουργούν ένα νοσηρό ψυχισμό. Υποβιβάζουν τη γυναίκα και  μεταμορφώνουν τον άνδρα σε χοίρο μιαρό. Ο Κέρβερος αγριεύει και γίνεται σκυλί με τρία κεφάλια, λυσσαλέο και φοβερό.
Με την βοήθεια του Περιμήδη, (περιστρεφόμενου γύρω από τη σκέψη) και του Ευρύλοχου, (μεγάλο λόχο ανδρών και σπερματοζωαρίων), με αυτοπειθαρχία και φειδώ, συγκρατεί και συγκρατείται στης σπονδυλικής στήλης, τον κίονα, ιστό.
Έτσι έχει την δύναμη, αποτέλεσμα της σωστής χρήσης της σεξουαλικής ενέργειας,  να ακούει και να καταλαβαίνει τι λένε οι Σειρήνες χωρίς να  φεύγει από τον τρόπο σκέψης τον σωστό.
Οι Σειρήνες, (συν και είρουν, λέγουν ), θα του μιλήσουν για τον καλό θεό, την αγάπη, τον ποιμένα, θα του τάξουν πολλά . Ό,τι η ανθρώπινη ψυχή λαχταρά σε ένα κόσμο που σε ασπλαχνία  εντροπίας, συνεχώς, κατρακυλά.
Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του, ποιος δεν θέλει την ειρήνη, μια ασφαλή στεριά, την αγάπη, την ασφάλεια, τη ζεστασιά;
Όμως υπάρχει μία και μόνο κρίσιμη ερώτηση που ο Οδυσσέας κάνει, σε όλα αυτά τα λόγια τα γλυκά.
Ποιος και τι, κερδίζει από όλα αυτά.
Ο Οδυσσέας  γνωρίζει την σωστή απάντηση.