Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σύγχρονα Ομηρικά Έπη


Ομηρική Πολιτεία

Αγαπητοί Ομηριστές, 
ΝΟΗΜΟΝΕΣ ( άνθρωποι) εν τη γενικότητι του άρθρου, η προσφώνηση, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί οι καλοί και ξεκάθαροι λογαριασμοί κάνουν τους καλούς σωστούς φίλους και γλυτώνει κανείς χρόνο, κόπο και άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.
Η σελίδα Ομηρικά Έπη- Homer Papers, λειτουργεί σε εθελοντική βάση από μεράκι και αγάπη για τη γνώση, την Ελλάδα και τον Όμηρο και ένα μεγάλο θαυμασμό για τον ποιητή, τον μεγάλο οραματιστή αυτόν και άνθρωπο της Γνώσης και της Αυτογνωσίας.
Πράγμα που σημαίνει πως, όχι μόνο δεν είναι επιδοτούμενη και επιχορηγούμενη έμμεσα ή άμεσα από κανένα κόμμα, οργάνωση ή ΜΚΟ, αλλά, έχει αρνηθεί «προσφορές» για τον εξαγορασμό της και την καπέλωση της και έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις και τρολαρίσματα από «φίλους» και εχθρούς.
Η σελίδα δεν κυνηγάει, δεν αγοράζει LIKE, δεν πουλάει, δεν αγχώνεται για αυτό το θέμα, δεν ενδιαφέρεται για φανατικούς αλλοπρόσαλλους οπαδούς, δεν αυτο διαφημίζεται σε αναρτήσεις άλλων ομάδων, δεν ενοχλεί προφίλ ανθρώπων σε εσωτερικά μηνύματα και προσθήκη ετικετών, δεν έχει θρησκευτικό υπόβαθρο, μόνο καθαρά φιλοσοφικό. Δεν ενδιαφέρεται να “σώσει” κανένα και τον κόσμο, από τίποτα. Ο καθένας με τις επιλογές του και ό, τι του αξίζει.
Ό,τι ιστορικά στοιχεία πρόσφατα και παλιά, υπάρχουν από μελέτες και έρευνες ιστορικών και αρχαιολόγων, τα παραθέτει προς ενημέρωση, σκέψη και συζήτηση και όταν μπορεί να έχει γνώμη και άποψη , την καταθέτει, μαζί με τις πηγές.
Εστιάζεται περισσότερο στην ερμηνεία- αλληγορία των Ομηρικών Επών στην σύγχρονη πραγματικότητα, που σαφώς είναι υποκειμενική και δεν διεκδικεί “το αλάθητο της εξ θεού αποκαλύψεως”, αλλά προσπαθεί να είναι συνεπής με τις αξιωματικές προτάσεις ερμηνείας που έχουν ορισθεί εξ αρχής.
Σκοπός της σελίδας είναι η αναμετάδοση των Ομηρικών Επών, η γνωριμία με το Αθάνατο Πνεύμα τους, η ενεργοποίηση των Αρχετύπων τους, η γνώση, η αυτογνωσία και η γνωριμία με τον Εαυτό μας σαν θεατές και θεώμενοι, στη μαγική αυτή παράσταση του Ομήρου στο διηνεκές και η δημιουργία της Ομηρικής Πολιτείας, μία θεματική ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, που θα λειτουργήσει, ως πηγή Δύναμης, Σοφίας, Ομορφιάς, Διαύγειας, Αειθαλούς Νεότητος, Αρμονίας, Ισορροπίας, Καθαρότητος για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Μπορείτε να διαφωνήσετε μαζί μας με τον σωστό τρόπο για τον ορθό λόγο, μπορείτε να αποχωρήσετε, δεν θα σας ενοχλήσει και δεν θα σας αναζητήσει κανείς, μπορείτε να συμφωνήσετε χωρίς όμως κολακείες, ανταλλάγματα, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σκοπιμότητες, μπορείτε να συμμετέχετε με τις προτάσεις σας για βελτίωση της Ιδέας και της υλοποίησης της, όμορφα και υπεύθυνα, αν θέλετε να κάνετε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε να αδιαφορήσετε.
Είσθε ελεύθεροι στις επιλογές σας, αλλά είμαστε και εμείς και, έτσι θα παραμείνουμε.
Παρακάτω παρατίθενται τα προφίλ των διαχειριστών της σελίδας και τα μπλογκ , οι ιστοσελίδες που σχετίζονται μαζί μας, με τα ΟΝΟΜΑΤΑ τους.
Για οποιαδήποτε καλοπροαίρετη και ουσιαστική απορία, είμαστε στη διάθεση σας και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την φιλία σας, όσοι την έχετε καταθέσει και την καταθέτετε εμπράκτως και ανιδιοτελώς , την ανταποδίδουμε δε, ενθέρμως.
Αστραία ©©