Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Γιατί καίγεται η Τροία

Η πτώση της Τροίας

Η πτώση της Τροίας ξεκινά από την πτώση του ανθρώπου σε επίπεδα υλιστικά με την βοήθεια τραπεζικών ηγεμόνων, σε συστήματα θεοκρατικά.
Πριν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο “γιατί καίγεται η Τροία”, θα πρέπει να καταλάβουμε , τι είναι η Τροία και πως και γιατί δημιουργήθηκε.
Το σύστημα αναφοράς μας, είναι τα Ομηρικά Έπη, έτσι όπως έχουν καταγραφεί από την εποχή του Πεισίστρατου, σταθερά. Όχι, άλλες εκδοχές,  γιατί θα χαθούμε. Μπορούμε  όμως να  τις λάβουμε υπ΄όψιν,  χάρη της διερεύνησης της γνώσης, συμπεριεκτικά.
Το επίπεδο  ερμηνείας μας είναι φιλοσοφικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και σύγχρονο.
Το ύψος της συνείδησης θα δώσει και την κατανόηση της αλληγορίας.
Θα  μελετήσουμε την ιστορία, ιστορικά ευρήματα, αρχαιολογικές ανακαλύψεις  σε μεταβλητή ιδιότητα και θα προσθέσουμε την παρορμητική, με το στοιχείο της έμπνευσης σε δράση αποτελεσματική.
Η Τροία, και η πολιορκία της είναι το καταπληκτικό έπος του Ομήρου, η Ιλιάς Αχιλλειάς, στο οποίο, ο ποιητής περιγράφει τον θυμό του  παρορμητικού Αχιλλέα, τον 10ον χρόνο της πολιορκίας της , 51 ημέρες πριν την πτώση της, με τον σταθερό, μονολιθικό  και συμπαγή Αγαμέμνονα και τον μεταβλητό Οδυσσέα.  Όλες οι ιδιότητες και η μονομερής ή συμπεριεκτική χρήση τους, είναι εμφανής καθ όλη της διάρκεια της περιγραφής, στους χαρακτήρες  των Τρώων και των Αχαιών, στις δράσεις και στις αντιδράσεις τους.
Να σημειωθεί πως η λέξη “ Έλληνες”  και Ελλάς είναι  σημειολογική  των Επών, αλλά για  αυτό  το θέμα σε άλλο άρθρο, θα αναφερθώ.
Η Τροία κτίζεται από δυο θεούς και  ένα θνητό. Τον Απόλλωνα, τον Ποσειδώνα και τον Αιακό.
Έχει καεί πολλές φορές, πριν  τον Οδυσσέα  και τον Επειό.
Έχει καταστραφεί από τον Ηρακλή την Ατλάντεια εποχή, όταν συνομιλούσε  με τον πονηρό Άτλαντα και ήθελε να κρατήσει για πάρτη του , τον ουρανό.


Η Τροία εκφράζει πάντα ένα σύστημα εξουσίας χρηματοπιστωτικό. Οι Τρώες κλέβουν τη γνώση και αγοράζουν και πουλάνε τον θεό. Την Εποχή των Ιχθύων υψώθηκαν  τα τείχη  θρησκευτικής εξουσίας με τον πάπα και τον πατριάρχη, τον εξαγορασμένο Πρίαμο και το Βατικανό. Τα παιδιά του Πρίαμου , οι πολλές αιρέσεις,  εξαπλώθηκαν σε κόσμο αδίστακτα υλιστικό και θεοκρατικό.
Οι Αχαιοί, διασχίζουν ασφαλές νερό θυμικό με κοίλες διαυγείς ΝΗΕΣ του νου, για να βρεθούν στα τείχη και στην στεριά, κοντά.
Ο Αλέξανδρος  Αχιλλέας, τα γκρέμισε μια φορά και ο Αινείας, τα ξανάκτισε στην Ρώμη, την παλαιά.
Τα τείχη της Τροίας είναι από υλικό στερεό, στοιχείο ‘γη” και από γνώση “φωτιά” θεϊκή.
Πέφτουν, γιατί αποτελούν μια ύβρι και μια υπερβολή. Είναι  πάντα κτισμένα σε στέρεη γη, χωρίς νερό, συναίσθημα,  με στέγνωμα ψυχής  και απουσίας  αέρος, λογικής.
Καίγονται γιατί, οι ΤΡΩΕΣ αποκτούν μια  εμμονή, μονομερώς, σταθερή και ληστρική, με τον τόκο, το κέρδος, την ύλη και τα υλικά αγαθά. Όλο συσσωρεύουν, συσσωρεύουν  κλέβοντας της γνώσης, την ομορφιά. Όλο θησαυρίζουν σε βάρος των άλλων, ληστρικά και αρπακτικά. Όλο για διάφορες  “ισότητες”  μιλούν δήθεν  φιλανθρωπικά. Υποκριτικά και ιησουϊτικά.  Ποτέ όμως για ΙΣΟΤΗΤΑ σε θέματα οικονομικά. Η μεγαλύτερη μορφή “ρατσισμού” είναι η φτώχεια και  ποτέ δεν λένε,  που και πως τα βρήκαν τα λεφτά και φτιάξανε τα ΤΕΙΧΗ, τα ψηλά.
Έτσι λοιπόν μια μέρα που συγκεντρώνουν όλα τα λεφτά τους σε τράπεζες ιερές και μή,   σε θησαυροφυλάκια σταθερά, όλα καίγονται  από στοιχεία, παρορμητικά και μεταβλητά.
Πως;
Από το φως του  Ήλιου σε κάτοπτρα αδίστακτης, ληστρικής, αυτάρεσκης, αυτοανάκλασης μυθιστορικά.
Κάτι ξέρει να  μας πει ο Αρχιμήδης για αυτά και η "μη πράξη" του Ομήρου, σε άλογα του Επειού, μυθικά.

Αστραία ©©

1 σχόλιο: