Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Γυναικεία ταυτότητα ΧΧ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΧ

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα;

Το φύλο προσδιορίζεται από ορισμένα γενετικά, σωματικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Το κύριο, είναι το χρωμόσωμα ΧΧ που καθορίζει το  γυναικείο φύλο με σωματικά χαρακτηριστικά, τα οιστρογόνα, τις θηλυκές ορμόνες, την μήτρα, το στήθος, τη φωνή, τις καμπύλες, την έλλειψη τριχοφυίας και την έμμηνο ρύση.
Ο ρόλος της γυναίκας πέρασε και περνά από διάφορες φάσεις ανάμεσα στην εξέλιξη της ιστορίας και της κοινωνίας, μέσα από πατριαρχικές και μητριαρχικές δομές. Χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, ως  μηχανή  παραγωγής και αναπαραγωγής, αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Δυτικό και τον Ανατολικό ( πολιτισμό).
Η γυναίκα στη Δύση « χειραφετήθηκε» εις βάρος της. Φεύγοντας από την Σκύλλα πήγε στην Χάρυβδη. Βγήκε  από το σπιτι στην παραγωγή, σκλήρυνε, υιοθέτησε αντρικούς τρόπους και συμπεριφορά για να επιβιώσει, αμφισβήτησε την ανδρική υπεροχή και ζήτησε  «αποδείξεις».
Δεν τις βρήκε. Ο άντρας της Δύσης είναι και αυτός κατακρεουργημένος, προϊόν μιας κοινωνικής διαμόρφωσης και έρμαιο μιας καταναλωτικής επιδειξιομανούς  μανίας.

Η ( δυτική) γυναίκα σήμερα είναι  βασικά αμόρφωτη, ακόμη και αν έχει πάρει ένα πτυχίο, παπαγαλίζει γνώσεις και γνώμες άλλων. Δεν έχει καμια σύνδεση με τον εαυτό της, δεν έχει καμία εσωτερική  ουσιαστική γνώση, δεν μπορεί να κατανοήσει  μια λογική πρόταση. Είναι αποκομένη από τη φύση της. Παίρνει ηλίθιες  σέξυ πόζες,  αυτοπωλείται σαν ένα κομμάτι κρέας που αναρτά σε   σέλφι φωτογραφίες, ξεκινά πολύ νωρίς την σεξουαλική δραστηριότητα, γεράζει νωρίς και άσχημα με πλαστικές.