Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Γυναικεία ταυτότητα ΧΧ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΧ

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα;

Το φύλο προσδιορίζεται από ορισμένα γενετικά, σωματικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Το κύριο, είναι το χρωμόσωμα ΧΧ που καθορίζει το  γυναικείο φύλο με σωματικά χαρακτηριστικά, τα οιστρογόνα, τις θηλυκές ορμόνες, την μήτρα, το στήθος, τη φωνή, τις καμπύλες, την έλλειψη τριχοφυίας και την έμμηνο ρύση.
Ο ρόλος της γυναίκας πέρασε και περνά από διάφορες φάσεις ανάμεσα στην εξέλιξη της ιστορίας και της κοινωνίας, μέσα από πατριαρχικές και μητριαρχικές δομές. Χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, ως  μηχανή  παραγωγής και αναπαραγωγής, αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Δυτικό και τον Ανατολικό ( πολιτισμό).
Η γυναίκα στη Δύση « χειραφετήθηκε» εις βάρος της. Φεύγοντας από την Σκύλλα πήγε στην Χάρυβδη. Βγήκε  από το σπιτι στην παραγωγή, σκλήρυνε, υιοθέτησε αντρικούς τρόπους και συμπεριφορά για να επιβιώσει, αμφισβήτησε την ανδρική υπεροχή και ζήτησε  «αποδείξεις».
Δεν τις βρήκε. Ο άντρας της Δύσης είναι και αυτός κατακρεουργημένος, προϊόν μιας κοινωνικής διαμόρφωσης και έρμαιο μιας καταναλωτικής επιδειξιομανούς  μανίας.

Η ( δυτική) γυναίκα σήμερα είναι  βασικά αμόρφωτη, ακόμη και αν έχει πάρει ένα πτυχίο, παπαγαλίζει γνώσεις και γνώμες άλλων. Δεν έχει καμια σύνδεση με τον εαυτό της, δεν έχει καμία εσωτερική  ουσιαστική γνώση, δεν μπορεί να κατανοήσει  μια λογική πρόταση. Είναι αποκομένη από τη φύση της. Παίρνει ηλίθιες  σέξυ πόζες,  αυτοπωλείται σαν ένα κομμάτι κρέας που αναρτά σε   σέλφι φωτογραφίες, ξεκινά πολύ νωρίς την σεξουαλική δραστηριότητα, γεράζει νωρίς και άσχημα με πλαστικές.



Το “πρότυπο” για μια σύγχρονη  Δυτική γυναίκα  είναι ένας άνδρας που να έχει λεφτά, ακριβό αυτοκίνητο και  να συχνάζει σε ιν μέρη.
Οι επικρατούσες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες συντρίβουν και τα δύο φύλα και την μεταξύ τους σχέση, καταλήγοντας στο πόλεμο των Ρόουζ.
Ο άνδρας έτσι είναι χαμένος από χέρι, και η γυναίκα εξαθλιώνεται.
Η σημερινή γυναίκα δεν μπορεί να βοηθήσει πραγματικά ένα άνδρα, γιατί δεν είναι   σοφή και ετοιμοπόλεμη, όπως η  Αθηνά, δεν είναι όμορφη και αρμονική, όπως η Αφροδίτη, δεν είναι οικονόμος και καθαρή, όπως η Εστία, δεν είναι ελεύθερη και  ανεξάρτητη , όπως η Άρτεμις, δεν είναι  τροφός και διατροφός, όπως η Δήμητρα, δεν είναι συντροφική και δυναμική, όπως  η Ήρα.
Δεν είναι Αριάδνη, να δώσει το Μίτο της  Γνώσης για να βγει ένας άνδρας από τον Λαβύρινθο, δεν είναι  είναι Πηνελόπη, να γίνεις Φάρος για ένα Οδυσσέα.
Γι αυτό τον λόγο, οι άνδρες είναι  "ένα είδος προς εξαφάνιση" και μία κοινωνία που δεν υπάρχουν Ωραίες Γυναίκες και Σωστοί Άνδρες, είναι μια ομογενοποιημένη κοινωνία σε Ώρα ΜΗΔΕΝ, απροσδιορίστου φύλου και προσδιορισμένου  θερμοδυναμικού θανάτου.

Είναι το αρσενικό με το θηλυκό, η πολικότητα της ενέργειας που θα χορέψει στο χάος για να γεννήσει την ύλη, ένα αστέρι, ένα σχήμα, ένα νησί, μια  όμορφη Μορφή.
Ο   άνδρας να κρατά στιβαρά το πάθος και η γυναίκα  δυναμικά, την λογική.
Και οι δυο να κινούνται,  συμπληρωματικά, ατενίζοντας  την ίδια κατεύθυνση, μαζί. 

 Καμιά κοινωνία ανθρώπων δεν μπορεί να υψωθεί
πάνω από την στάθμη των γυναικών της.
Καμιά κοινωνία ανθρώπων που δεν σέβεται την γυναίκα
δεν μπορεί να θεωρεί πολιτισμένη,
ενώ  σε μια κοινωνία  «δουλοπάροικων» που η γυναίκα
δεν σέβεται τον εαυτό της,
δεν έχει   την δύναμη της κρίσης και διάκρισης 
και δεν κατοικεί στα  υψηλά δώματα ενός παλατιού
δεν υπάρχει  μέλλον και όραμα για κανένα.
Δεν υπάρχει  ελπίδα καμιά,  κανένας Μίτος
γιατί  δεν υπάρχει  στόχος προορισμός,
σύνδεση, συνεργασία,  ένωση και ενότητα.

Οι γυναίκες των πολεμιστών


Αστραία ©©

1 σχόλιο:

  1. Χρωμόσωμα είναι μια οργανωμένη δομή DNA και πρωτεϊνών που βρίσκεται στα κύτταρα.. Η λέξη χρωμόσωμα προέρχεται από τις λέξεις χρώμα και σώμα και το όνομα οφείλεται στην ιδιότητα του χρωμοσώματος να χρωματίζεται πολύ έντονα από ιδιαίτερες χρω-στικές ουσίες. Ο αριθμός των χρωμοσωμάτων είναι χαρακτηριστι-κός για κάθε είδος οργανισμού. Για παράδειγμα, στον άνθρωπο κάθε σωματικό κύτταρο έχει 46 χρωμοσώματα, τα οποία είναι ανά δύο όμοια. Κάθε ζευγάρι χρωμοσωμάτων που έχουν ίδιο σχήμα και μέγεθος ονομάζονται ομόλογα.
    Στον άνθρωπο αλλά και σε ορισμένους άλλους οργανισμούς το φύ-λο καθορίζεται από ένα ζεύγος χρωμοσωμάτων, τα οποία ονομάζο-νται φυλετικά. Τα υπόλοιπα χρωμοσώματα δεν σχετίζονται με το φύλο και ονομάζονται αυτοσωμικά (ή αυτοσώματα). Στα κύτταρα ενός άνδρα υπάρχουν 22 ζεύγη αυτοσωμάτων και τα φυλετικά χρωμοσώματα Χ και Y. Στα κύτταρα μιας γυναίκας, εκτός από τα 22 ζεύγη αυτοσωμάτων, υπάρχει και το φυλετικό χρωμόσωμα Χ δύο φορές. Η παρουσία του χρωμοσώματος Y είναι αυτή που χα-ρακτηρίζει το αρσενικό άτομο (ΧY), ενώ η απουσία του καθορίζει το θηλυκό (ΧΧ). (Βιολογία Γ΄ Γυμνασίου ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή