Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Δήμητρα Ταύρος

Δήμητρα Ταύρος

Δήμητρα Γαία
Χρώμα: πράσινο
Μέρος του σώματος: λαιμός, η φωνή
Άθλοι του Ηρακλή: Ο Ταύρος της Κρήτης
Σταθμοί του Οδυσσέα:  Οι Λωτοφάγοι
Αίσθηση: Γεύση
Στοιχείο: γη, χώμα, περιουσία, αποκτήματα
Δράση: πρόθεση
Ιδιότητα: σταθερή
Όπλο: άροτρο
Επιδίωξη: καλλιέργεια
Μνηστήρες: Πόλυβους, Αγέλαος, Κτήσιππος
Η υπερβολή του γήινου στοιχείου φτιάχνει τους μεγάλους μνηστήρες της Γης και η έλλειψη,  τους δούλους τους.
Τα χαρακτηριστικά τους είναι: Ακραίος υλισμός, απληστία, λαγνεία, υπερτροφία, κτητικότητα, νωχέλεια, υπερθησαύρηση, αδράνεια, στενοκεφαλιά, κοντόφθαλμη όραση,  βραδύτητα.
Οι μνηστήρες της γης, κτίζουν συνέχεια σπίτια εξοχικά, τσιμεντένιες πόλεις τέρατα, τζαμιά εκκλησίες, συναγωγές. Καταστρέφουν το πράσινο για να κτίσουν  χωρίς μέτρο όρια και αισθητική. Προωθούν αθλήματα  της μπάλας να κρατούν απασχολημένο τον πληθυσμό των βοδιών που την παρακολουθούν με τις ποδοσφαιρικές ομάδες που διευθύνει ο Πόλυβους. Ο Κτήσιππος από τα  μέσα μαζικής αποβλάκωσης συνέχεια για συνταγές μαγειρικής ομιλεί και ο Αγέλαος, δικτάτωρ της αγέλης για δουλειά δουλεία και μουχλιασμένο ψωμί παραληλεί, χωρίς παιδεία ουσιαστική. 


Η υπερβολή του γήινου στοιχείου, του Ταύρου και της Δήμητρας σε μία γυναίκα, αντιπροσωπεύει την σκιά της. Θα εκδηλωθεί με υπερπροστατευτικότητα στα παιδιά της πράγμα που θα τα εμποδίζει να μεγαλώσουν. Είναι η γυναίκα που συνεχώς ασχολείται  με το φαγητό, τις συνταγές και «θυσιάζεται» για τα παιδιά και τον σύζυγο. Η έλλειψη, θα είναι εμφανής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με αυτά τα θέματα και την απουσία θηλασμού των παιδιών.
Σε ένα  άνδρα, αντιπροσωπεύει την άνιμα, την θηλυκή γυναίκα μέσα του. Θα εκδηλωθεί με εμφανή την προτίμηση στις γυναίκες με πλούσιο στήθος και αυτά τα υπερβολικά χαρακτηριστικά της Δήμητρας,  κάθε φορά που θα εμφανίζονται, θα τον πνίγουν. Η έλλειψη, θα  τείνει στην επιλογή γυναικών με απουσία γήινων φροντίδων πράγμα που δεν θα τον ικανοποιεί, δημιουργώντας σύνδρομο στέρησης.
Επειδή όμως, σε μία αλλοτριωμένη κοινωνία, με απάνθρωπες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, οι ανθρώπινες σχέσεις, φιλικές, ερωτικές οικογενειακές συντρίβονται  στον μηχανισμό της ληστρικής εξουσίας,  κανείς δεν γεννιέται σε ιδανικό περιβάλλον από τέλειους γονείς και, επειδή κανείς δεν είχε την τέλεια παιδική ηλικία,  θα πρέπει να προσπαθήσει  μόνος του να ισορροπήσει το γήινο στοιχείο μέσα και έξω του, σε αρμονία και ισορροπία. Να αναγνωρίζει την έλλειψη και την υπερβολή και   να πιάσει τον Ταύρο από τα κέρατα  φεύγοντας από τους Λωτοφάγους.
Πως;
Αυτό θα είναι το θέμα του επόμενου άρθρου, σε πρακτική εφαρμογή.



Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου